Naar inhoud springen

Jacques de Kadt

Van Wikiquote

Veurblaad, Recènte verangeringe, Alle Artiekele, De Kaffee, Zandjbak, Hölp, Willekäörige pazjena, Aanmelle veur Wikiquote, Gebroekersportaol, Spellingshölp


Deze persoon is 'ne Nederlänjer (NLD)

Jacques de Kadt in 1962

Jacques de Kadt (30 julie 1897 - 16 april 1988) waas 'ne Nederlandjs journalis, publicis en politieker.

  • Nederlandjs: De strijd gaat in wezen tussen het Duitse fascisme en de Angelsaksische, democratische, Westersche beschaving. Het fascisme is een poging om de ontwikkeling van de Westerse beschaving tegen te houden, om die beschaving met militaire middelen te breken, en op haar ruïnen een nieuwe, totalitaire, beschaving te bouwen.
    • Limbörgs: Feitelik geit de stried tössen 't pruus fascisme enne angelsaksische, dimmekratische, westerse besjaving. 't Fascisme is e perbeersel veure óntwikkeling vanne westerse besjaving taenge te haje, veur die besjaving te braeke mit milletaer middele, en oppe rwiens daovan 'n nuuj, totalitair besjaving te boewe.
  • Nederlandjs: Thans ligt het zwaartepunt duidelijk in Amerika. Het initiatief berust niet langer bij Engeland, laat staan bij Frankrijk - de leiding van de Westerse beschaving is aan Amerika gekomen. En daar begint men dit hoe langer hoe meer te beseffen en er naar te handelen.
    • Limbörgs: Op vandaag ligk 't zwaordjepuntj dudelik in Amerika. 't Initiatief ligk nimmieë bie Ingelandj, gezwiege bie Frankriek; de veuring vanne westerse besjaving is aan Amerika kómme. En dao begintj me dit wie langer wie mieë door te kriegen en d'rhaer te hanjele.